Het Alexander Monro Ziekenhuis is een ziekenhuis gespecialiseerd in borstkanker. Voor snellere, betere en persoonlijke zorg. Iedereen krijgt bij het Alexander Monro Ziekenhuis snel uitsluitsel. De gedachte is dat borstkankerzorg in Nederland goed geregeld is, maar het kan nog beter: borstkankerzorg op maat, volledig rondom de patient georganiseerd. Een ziekenhuis, waarin alle medisch specialisten, verpleegkundigen en laboranten samenwerken in een multidisciplinair team dat zich helemaal richt op borstkanker.

Casper Schwarz Architects heeft in nauwe samenwerking met het specialisten team een interieur ontworpen dat 100% in lijn ligt met deze gedachte. Iedere ruimte is zo vormgegeven en ingericht dat een patiënt zich er maximaal comfortabel, veilig en in goede handen voelt. Vermoeden of weten dat je ziek bent is een emotionele kwestie en ons doel was om iedere patient het gevoel te geven dat dit de beste plek is om hier mee om te gaan.

De foto’s van het eindresultaat kan je bekijken op onze homepage.

Meer weten over Alexander Monro Ziekenhuis, kijk dan op de Alexander Monro Website: https://www.alexandermonro.nl/

De Visie van opdrachtgever en oprichter Jan van Bodegom van het Alexander Monro Ziekenhuis:

“Tien jaar lang werkte ik als chirurg in algemene ziekenhuizen. Nu kan ik de borstkankerzorg ontwikkelen die ik altijd al voor ogen had. Maatwerk. Met een team gepassioneerde mensen in één laagdrempelig, gespecialiseerd ziekenhuis” .

Nu het Alexander Monro Ziekenhuis is geopend, kunnen wij met ons team specialisten totale borstkankerzorg bieden. Iedereen in ons team heeft er bewust voor gekozen om zich te verdiepen en volledig te specialiseren in dit vakgebied. We richten ons op maatwerk. Want elke patiënt verdient de beste zorg en persoonlijke aandacht.

In het Alexander Monro Ziekenhuis wordt elke patiënt gastvrij ontvangen, door een vast zorgteam. Ons zeer ervaren team specialisten maakt een persoonlijk behandelplan. Alle opties worden rustig uitgelegd en we nemen alle wensen en vragen mee. Dit kunnen ook vragen zijn rondom werk en het gezinsleven. Onze mensen bespreken dit graag en met aandacht.

Ons team specialisten treedt ook alle naasten open tegemoet. We willen horen wat zij nodig hebben en willen leren van hun ervaringen. Een ander speerpunt is dat niemand onnodig in onzekerheid hoeft te zitten. Dus iedereen die bij ons werkt, is bereid om – soms op onverwachte momenten – snel en adequaat te reageren.”

“Casper Schwarz is één van de mensen binnen het project geweest die het verschil maken”