slideshow
Project
Client

: IMU
: IMU BV

 

Utrecht700 m2
CommercialJune 2021

IMU

IMU is one of our first clients to embrace the Habitoor concept. The two inspiring owners Tonny Loorbach and Martijn van Tongeren decided to change location to expand their successful online marketing businesses. They moved from a monumental Herengracht location to an office building in Rijnsweerd. A logical step in numbers, yet a challenging step in terms of the enjoyability of the workplace. Against all odds…

In close collaboration with SURE Projectmakers we developed an interior design within a limited budget, re-using the existing partition walls and leaving the lowered ceiling in. We have translated the practical approach of Tonny and Martijn by using the ‘make-over’ technique:

  • We added shelves, screens, and plants to the existing separation walls 
  • We took out the carpet tiles and added a plain white liquid floor
  • We kept the existing cabinets in place and had them refinished with corroded steel
  • We kept the existing light lines in place, but disconnected them and added a new grid of multifunctional LED fixtures on tracks
  • We painted the ceiling black in the bar area and added old wooden lamellas underneath
  • We re-used the existing furniture of the previous IMU office and added low-cost new pieces
  • We created surprising thematic focus rooms using printed carpets on the walls (SURE)
  • We added modular plant pots that can be used on any location on the floor as separation elements

And above all, we managed to create a human, vibrant and inspiring workplace, with great variety and enough space for growth. The new home of the IMU people!

Interior architects: Casper Schwarz, Elaine Keet