Preloader

Werkwijze

Jan van Hasenbroek, Managing partner IG&H:
IG&H heeft Casper Schwarz Architects opgedragen een interieur ontwerp te ontwikkelen voor onze nieuwe en flexibele werkomgeving. Onze specifieke wens was om een studio te vinden die in staat is om in een team setting te werken, met ons en alle betrokken adviseurs. Terugkijkend op het geslaagde project kunnen we met plezier concluderen dat Casper Schwarz Architects zich onderscheid op de volgende wijzen:

– 3d presentaties met state of the art software waardoor we een realistisch inzicht kregen met betrekking tot de ‘look&feel’ van ideeën en ontwerpen.

– Gedurende het hele project steeds de juiste balans te vinden tussen ‘expert rol en adviseur’ versus onze eigen sterke meningen en afwijkende ideeën. ‘We wanted to sail a different race’. Het was echt teamwork, we voelden ons als één team. Veel architecten lijken heel gevoelig voor andere meningen, maar de ontwerpers van Casper Schwarz Architects begrepen dat dit project niet over hun ego en ideeën gaat, maar over ons.

– Gedurende het ontwerp proces toonde Casper Schwarz Architects een talent voor het spotten van nieuwe meubels en decoratieve elementen, verfrissend, vernieuwend en weg van de gebaande paden.

– In het algemeen: ‘Going the extra mile’, binnen de grenzen van het vastgestelde budget.

Casper Schwarz Architects is een compact team, met korte communicatielijnen en een toegewijde eigenaar Casper Schwarz. Casper is echt een professional én een warme persoonlijkheid. Niet gemotiveerd door inkomsten maar door het realiseren van ons baanbrekende office concept wat zal bijdragen aan onze filosofie “to make the difference” voor onze klanten en natuurlijk voor onze medewerkers. Wij zijn er van overtuigd dat Casper en zijn team een uitzonderlijke bijdrage kunnen leveren aan elk nieuw project.

 

Mark Post, Managing Director IMC Trading B.V

Het was een genoegen om met Casper Schwarz Architects te werken aan de herinrichting van IMC’s head office in het WTC Amsterdam. In eerste instantie heeft Casper Schwarz Architects ons geadviseerd in een oriënterende opzet voor het herverdelen van verschillende afdelingen binnen de gehuurde vloeroppervlakken. Deze soepele samenwerking heeft ons ervan overtuigd dat Casper Schwarz Architects voor IMC het architectenbureau was voor ons gehele interieurproject. Het team sloot naadloos aan op ons projectteam en leverde kwalitatief hoogstaand werk. Casper Schwarz Architects heeft voorts een leidende rol bekleed in de bepaling van het Pakket van Eisen, de doelstellingen en het bepalen van een signatuur welke past bij de IMC cultuur. Casper Schwarz Architects heeft zich verdiept in onze organisatie en heeft met meerdere concepten afgetast waar onze voorkeuren lagen. Bij de meeste ontwerpideeën raakten ze meteen de juiste snaar, maar waar dat niet zo was reageerden ze daar ontspannen op, toonden flexibileit, vroegen naar specifieke wensen en kwamen in een volgende vergadering met een sterker plan terug. Steeds presenteerde Casper Schwarz Architects nieuwe gedachtengangen en 3d concepten om te testen welke kant wij op wilden, wat uiteindelijk leidde tot ontwerpen die maximaal waren afgestemd op onze werkwijze. Vervolgens hebben ze een belangrijke rol vervuld tijdens de uitvoeringfase, met oog voor detail en perfectie.

Onze ervaring met Casper Schwarz Architects is zeer positief. Dit zien we als hun sterke punten:

– Samenwerking met de opdrachtgever en derden als een team (scherp, hardwerkend en met plezier in het werk)

– Goed luisterend en met grote interesse in de opdrachtgever (goede communicatie, de juiste toon en balans met diverse ‘stakeholders’ in de IMC organisatie).

– Goede discussies, geen overhaast werk

– Het vertalen van ideeën en vereisten naar HQ designs, met technische kennis en ervaring, flexible en creatief.

– Pragmatische oplossingen, vaak niet eens kostbaar, slagvaardig waar nodig.

– Sterk in beeldend presenteren aan diverse groepen binnen onze organisatie.

– Fantastisch eindresultaat, esthetisch top, praktisch ideaal, heeft tot groot enthousiasme geleid onder de IMC medewerkers.

Met genoegen kan ik zeggen: “We strongly recommend Casper Schwarz Architects”