Project

: NautaDutilh Amsterdam

Locatie

: Amsterdam

Omvang

: 10.000m2

Opdrachtgever

: NautaDutilh

Opleverdatum

: 2016

Sector

: commercial

Omschrijving

Begin 2014 zijn wij gestart met het maken van een “vijf sterren interieur” voor de nieuwe huisvesting van NautaDutilh Amsterdam aan de Zuidas. G&S Vastgoed heeft de nieuwbouw naar ontwerp van UN Studio ontwikkeld en september jl. heeft NautaDutilh de 12.000 m2 in gebruik genomen. Op de kop van de oostelijke zijde Gustav Mahlerlaan ligt op de Beethovenstraat 300 het markante gebouw waar rond de rechte betonkern de vloeren tot aan de vloeiende gevel beschikbaar zijn.

Uitgangspunten bij het ontwikkelen van een maatpak-interieur voor NautaDutilh zijn enerzijds de hedendaagse eisen op het gebied van innovatie, transparantie en uitwisseling van kennis geweest, anderzijds zijn de reeds lang gekoesterde waarden en normen zoals gastvrijheid en comfort, oog voor detail en ambachtelijkheid geïntegreerd in ons ontwerp.

 

Entree

NautaDutilh stond open om een nieuwe manier van gastvrijheid in het entreegebied op de begane grond te introduceren. In plaats van de standaard receptiebalie met bijbehorend zitje  hebben wij Joris Laarman LAB gevraagd twee organisch gevormde objecten te maken die op natuurlijke wijze de route van de bezoeker sturen. Het ene object dient als basis voor de hostess, op het andere object kan gezeten worden. Deze objecten, waar innovatie en ambachtelijkheid samensmelten, maken samen met de 7 meter hoge ronde glans-stucwand en de hangende lichtobjecten deze ruimte tot een inspirerende en lichte entree.

 

Dedicated Area

Vanuit de Entree wordt men naar de 11e verdieping geleid waar de eigenlijke ontvangst plaatsvindt. De connectie met de begane grond is gemaakt door ook hier een object van Joris Laarman LAB te plaatsen waar de hostesses de bezoeker welkom heet. Echter, nu in een zachte en warme omgeving, met comfortabel meubilair op een rijk tapijt. Op de 11e en 12e  verdieping zijn het vergadercentrum, de closing area’s en de boardroom gesitueerd. Beide verdiepingen zijn verbonden door de “Fibonacci-trap” welke ontworpen is volgens deze wiskundige getallenreeks en symbool staat voor eindeloze groei. Rond de kernen is ruimte gemaakt voor zowel grotere bijeenkomsten als kleinere plekken voor bilateraal- of telefonisch overleg.

 

Kantoren

In het voortraject hebben wij samen met het kwaliteits-team de mogelijkheden onderzocht een passend kantoor concept te ontwikkelen waarbij de vraag gesteld werd of het voor een advocatenkantoor mogelijk is om in open-space met flexplekken te werken. Wij hebben de privacy gevoelige werkwijze in acht genomen wat geresulteerd heeft in een lay-out met gedeeltelijke cellenstructuur gecombineerd met een routing die de interne communicatie stimuleert. Op elke kantoorverdieping zijn brede gangen gemaakt, dossierkasten en archief zijn tegen de kern geplaatst. Open verbindingen naar secretariaat, pantry’s en overige verdiepingen dragen bij aan beweging en communicatie. Als antwoord op het karakteristieke exterieur hebben wij intern de vloeiende lijn van de gevel gevolgd voor de indeling van de kantoren. Hierdoor is elke afzonderlijke kantoor laag uniek. De verdiepingen zijn onderling verbonden door de open communicatie trappen, ook … de aorta van het gebouw genoemd.

 

Restaurant

Op de 7e verdieping, in het hart van het gebouw, is het restaurant gesitueerd. Dit is ook de plek waar presentaties gehouden worden, informeel overleg kan plaatsvinden maar waar de bar een prominente rol inneemt als ontmoetingsplek … voor de dagelijkse cappuccino en de wekelijkse borrel. Het uitzicht over de gehele zuid-as, ook vanaf het terras, maakt het ontwerp compleet. Wij hebben hier een sfeervolle, warme omgeving gecreëerd die de persoonlijke benadering van NautaDutilh accentueert. Ondanks de grote diversiteit aan materiaal en kleurgebruik, de vele variaties aan comfortabele zitmogelijkheden en de ruime opzet, is hier een intieme sfeer gemaakt die eenheid in uniformiteit schept.

Projectarchitecten: Casper Schwarz, Iris Derks, Chanthal den Boer

Casper Schwarz Architects i.s.m. DerksdenBoer interieur architectuur

Project management: CBRE

Ontwikkelaar: G&S Vastgoed