In opdracht van en in nauwe samenwerking met Viggo ontwerpt Casper Schwarz Architects het interieur van de nieuwe terminal van Airport Lelystad. De terminal, een ontwerp van Paul de Ruiter Architects kenmerkt zich door eenvoud en transparantie en de opdrachtgever wenst een interieur wat hier feilloos op aansluit maar wat ook het karakter van dit bijzondere deel van Nederland in de polder weerspiegelt. Uitgangspunten hierbij zijn een overzichtelijke terminal waarbij ook in de toekomst de kracht van een heldere lay-out geborgd blijft.

De nieuwe luchthaven in de Flevopolder zal in de nabije toekomst een aantrekkelijk alternatief bieden voor vliegreizen binnen Europa en overige landen rond de Middellandse Zee.
De transparante en logische lay-out van de terminal zorgen dat de Reiziger op de nieuwe luchthaven eenvoudig en ontspannen zijn Passenger Journey doorloopt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne technologie├źn en gebruiksvriendelijke self-service concepten. De Reiziger wordt in staat gesteld om snel en gemakkelijk het gehele proces, van het verlaten van de auto tot het bereiken van de vliegtuigtrap, te doorlopen. Indien een Reiziger hulp nodig heeft tijdens het verblijf op de luchthaven wordt hij ge├»nformeerd en/of bijgestaan door gastvrije en deskundige medewerkers.

Casper Schwarz Architects ontwerp de diverse publieke ruimten zoals het plaza, de service desk, de bagage drop-offs, de security gate, de lounges en de gate ruimten. De opzet is om de casco onderdelen te versterken en te verrijken met interieurcomponenten die uitnodigend en aangenaam zijn.