In plaats van te verhuizen naar een nieuwe locatie is het hoofdkantoor in Amsterdam volledig vernieuwd

Full-service internetbureau Mirabeau – door Customer Talk uitgeroepen tot meest succesvol in de branche, boven Mangrove en lost Boys – heeft na overweging van diverse nieuwe locaties in de hoofdstad, besloten het huidige pand te revatiliseren.
C4ID interieurarchitecten is samen met Bulvano Nederland en Flexprojects gevraagd om een compleet nieuw Mirabeau interieur te ontwikkelen en uit te voeren. De verdiepingen 1 t/m 4 zijn volgens een nieuw diagonaal werkplekconcept uitgewerkt, waarbij de bestaande bureaus en bureaustoelen zijn hergebruikt.
Door de open vloeren in te richten met 4-persoons werkeilanden, elk voorzien van een centrale bekabelingskern, een 1.80m grote lampenkap en schotten die de verschillende bureauonderstellen uit het zicht houden is een fris en communicatief interieur ontstaan. Centrale Multiwalls zorgen voor alle ondersteunende faciliteiten zoals garderobe, persoonlijke berging, patchkasten en message monitoren.
De begane grond is ingericht als centrale ontmoetings verdieping waarin ontvangst, lunch, vergaderen, presenteren en ontspannen samengaan. Bij het ontwerp zijn zowel de huisstijl als de informele bedrijfscultuur van Mirabeau leidende factoren geweest.

Mirabeau heeft vestigingen op diverse locaties in Nederland. Hiermee kan talent op een brede schaal worden aangetrokken. Daar staat tegenover dat de investeringskosten voor huisvesting bescheiden worden gehouden. C4ID is de uitdaging aangegaan om met beperkte middelen een eigenzinning, efficient en uitnodigend interieur te ontwerpen. Door lering te trekken van de problemen in andere vestigingen en goed de behoeften van Mirabeau in kaart te brengen is het gelukt een concept neer te zetten waar de eindgebruikers zeer enthousiast over zijn.